Erik Steen

Erik Steen Flamenco Fusion - Utsålt!

Passerad föreställning

Datum: fredag 25 september

Tid: 19:00

Lokal: Stora salen

För att läsa om hur vi skapar en trygg konsertupplevelse, vänligen besök musikaliska.se/om-oss/ditt-besok

Vänligen observera att denna konsert är utsåld.

Med en spännvidd från ekvilibristisk sologitarr till hela sju toppmusiker och dansare, samlar svenska flamencogitarrveteranen Erik Steen till en konsert med nyskriven originalmusik i sann Flamenco Fusion anda. Nervkittlande stunder av improvisation möter välarrangerat tight musicerande i toppklass. Kom och låt dig ryckas med i stämningen som Erik Steen Flamenco Fusions magiska värld erbjuder!

Föreställningen är FlamencoFredags (Sveriges enda kontinuerliga flamencoscen) säsongspremiär som i samarbete med Länsmusiken i Stockholm denna gång äger rum på Musikaliska.

Erik Steen

Erik Steen inledde sin musikerkarriär som jazztrummis på 70-talet men intresset för flamencogitarrspel tog över och efter studier, i både Sverige och Spanien, startade han gruppen Erik Steen Flamenco Fusion. 2019 hade de 30-årsjubileum och 2020 släpper de sitt femte album, ”Bola de cristal”.

Erik Steen är en mycket uppskattad och väletablerad gitarrist även i flamencons hemland, som en bekräftelse har han bjudits in som solist på Spaniens största flamencofestival, Suma Flamenca i Madrid 2007. Erik Steen skapar sin egen flamencomusik med skira toner från Norden och latinamerikanska rytmerna, däremellan ryms nervkittlande improvisation och helheten blir till musicerande i toppklass. Låt dig ryckas med i Erik Steen Flamenco Fusions känslofyllda värld!

 

 

Medverkande

Erik Steen – gitarr
Safoura Safavi – sång
Johan Alenius – träblås
Bengan Jonasson – bas
Valter Kinbom – slagverk
Fredrik Gille – slagverk
Pia del Norte – dans & palmas

Speltid

ca 2 timmar inkl paus, servering från kl 18 samt i pausen

Biljetter

270 kr/210 kr
 

Ett samarbete mellan FlamencoFredag och Länsmusiken i Stockholm. Med stöd av Stockholms Stad och Kulturrådet.

Flamenco Fredag logtyp