Daniel Lozakovitj, violin

Daniel Lozakovitj – Sonater och små virtuosa verk

Passerad föreställning

Datum: onsdag 19 april

Tid: 19:00

Lokal: Stora Salen

Medverkande

Daniel Lozakovitj – violin
Rémi Geniet – piano

 

Daniel Lozakovitj föddes i Stockholm 2001. Vid 6-års ålder började han spela fiol och två år senare gjorde han sin konsertdebut med Moskva Virtuosi Chamber Orchestra och Vladimir Spivakov. Daniel har trots sin unga ålder framträtt som solist i hela Europa med orkestrar som Orchestre national de France, Orchestre Philharmonique de Radio France och Kungliga Filharmonikerna. Nyligen debuterade Daniel med Leonard Slatkin och Orchestre National de Lyon, Vasilij Petrenko och Royal Liverpool Philharmonic, Orchestre national du Capitole de Toulouse med Lorenzo Viotti och de Sveriges Radios Symfoniorkester med Robin Ticciati. Daniel har ett pågående samarbete med Valery Gergiev och Mariinskijteaterns orkester, senast spelade de tillsammans under nyårskonserten 2015 på Tjaikovskij-konserthuset i Moskva. I mitten av april återvänder Daniel till Mariinskijteaterns orkester för att framföra Beethovens violinkonsert vid Moscow Easter Festival, och senare i år blir det framträdanden på The White Nights Festival i S: t Petersburg, Östersjöfestivalen i Berwaldhallen samt på Rotterdam Gergiev Festival.

 

Tillsammans med Maestro Valery Gergiev och Munich Philharmonic Orchestra, stod Daniel för öppningsnumret på Münchner Philharmoniker festivalen, MPhil 360°, med Mozarts violinkonsert. I juni 2016 undertecknade Daniel Lozakovich ett exklusivt skivkontrakt med Deutsche Grammophon och han kommer att börja sitt långsiktiga samarbete med bolaget genom att spela in två album med orkester och en recitalskiva.

 

Till denna  konsert har Daniel bjudit med sin vän, pianisten  Remi Geniet från Frankrike. Två unga mycket lovande musiker som musicerar tillsammans vid detta unika tillfälle. Missa inte  denna konsert med framtidens stjärnor!

Klipp från SVT från vintern 2017:
 

 

Ur programmet


Johann Sebastian Bach - Chaconne från Partita för soloviolin i d-moll BMW 1004

Ludwig Van Beethoven - Sonat för violin och piano nr 7 i C moll op. 30 nr 2

César Franck - Sonat för violin och piano i A-dur, FWV 8

Samt små virtuosa verk av Sarasate, Elgar, Brahms och Tchaikovsky.

 


Biljetter


260 kr vuxen

230 kr pensionär

150 kr barn och student

 
 

Konsertlängd


1,5 timmar + paus


 

Länkar

http://www.dn.se/kultur-noje/konsertrecensioner/daniel-lozakovitj-med-sveriges-radios-symfoniorkester-pa-berwaldhallen/