Magnus Holmander

Concert Fantastique

Passerad föreställning

Datum: tisdag 28 november

Tid: 19:00

Lokal: Stora salen

Cirkus Agnas/de Frumerie presenterar:   Trio Fantastique i

Concert Fantastique

En av landets mest spännande nya musikaliska konstellationer, Trio Fantastique, gör sin debut på Cirkus Agnas/de Frumerie tisdagen den 28 november kl. 19.00. Concert Fantastique lovar att göra din kväll magisk.

Klarinettisten Magnus Holmander är en av de mest spännande unga musikerna just nu. Han bildar tillsammans med kubanske pianisten Alfredo Salvador och ukrainska accordeonisten Irina Serotyuk (Ukraina) unika Trio Fantastique.

Magnus Holmander har som både klarinettist och trollkarl har han vid flertal tillfällen förtrollat sin publik när han har fått sin klarinett att bokstavligt talat gå upp i rök. Konserten kommer att bjuda på musik i både duo- och triokonstellationer med musik av bl.a. Prokofiev, Lutoslawski, Debussy samt egenkomponerad musik.

 

Trio Fantastique i närbild
Trio Fantastique

Om Trio Fantastique:

Trion består från början av två duokonstellationer som nu har slagit sig samman: "Magnus&Alfred" har spelat tillsammans i flera år och bildade en duo när de båda studerade vid musikhögskolan i Stockholm. De gör nu regelbundet konserter med konceptet "Norden möter Latinamerika" där de blandar musik från Magnus svenska och Alfredos kubanska bakgrund. I våras blev duon tilldelad stipendium av Sällskapet Stallbörderna med motiveringen "En klart lysande klassisk nytändning med konstnärlig fulländning". "Magnus&Alfred" spelar i många olika sammanhang, bl.a. har de spelat i samband med utdelningen av Bragdguldet, efterfesten av Nobelmiddagen samt underhållit 11 000 scouter i samband med sommarens Jamboree-läger.

"Magnus&Irina" bildades när de båda medlemmarna gjorde sitt första år på masterutbildningen vid musikhögskolan i Stockholm. Nyligen vann de den svenska kammarmusiktävlingen "Ung&Lovande" med motiveringen "Med lysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och teknisk briljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld". I och med vinsten väntar, hösten 2018, en omfattande turné bland Sveriges kammarmusikförbund.

"Concert Fantastique" är musikernas första projekt tillsammans som trio, vilket de alla tycker är oerhört spännande.
 

Om Cirkus Agnas/de Frumerie

Cirkus Agnas/de Frumerie är ett musikaliskt koncept som tar avstamp i den klassiska musiken och därifrån vrider sig ut åt olika musikaliska håll. Idé är att tolka, arrangera och bryta  genregränser så att det klassiska får en ny mening. På Cirkus Agnas/de Frumerie är det fritt från pekpinnar. Vi vill presentera musik på olika sätt som får dig att digga, njuta, bli förbannad och förhoppningsvis att hoppa till i salongen eller baren. Här behöver du inte vara rädd att klappa på fel ställe eller var fel klädd. Tycker du om musiken så visa det när det känns rätt. Musikerna och de olika ensemblerna kommer varierar från gång till gång.

Bakom Cirkus Agnas/de Frumerie står Joakim Agnas, solotrumpetare hos Kungliga Filharmonikerna i Stockholm, och Mattias de Frumerie, producent och journalist.

Konserten presenteras av Cirkus Agnas/de Frumerie i samarbete med Musikaliska.
 

Speltid

90 min inkl. paus med servering


Biljetter

200 kr/ 100 kr