Cathrine Winnes

Blåsarsymfonikerna: She Composes Like a Man - Nu i liveversion - Inställt!

Passerad föreställning

Datum: lördag 25 april

Tid: 15:00

Lokal: Stora salen

Serveringen är öppen 1 tim. innan konsert och under paus.

Vänligen observera att denna konsert är inställd. För mer information, besök musikaliska.se/nyheter/viktig-information-gallande-covid-19

Programledaren för 2019 års succé, She Composes Like a Man, Cathrine Winnes, gör en uppdaterad liveversion av tv-serien tillsammans med sin egen orkester, Blåsarsymfonikerna. I SVT porträtterades kvinnor i musikhistorien på ett fängslande och personligt sätt med Cathrine som guide. Nu ges publiken en exklusiv upplevelse på första parkett. Konsertens solist är fagottisten Sebastian Stevensson som framför Andrea Tarrodis Cetus – Concerto for Bassoon and Winds som uruppfördes av Blåsarsymfonikerna i januari 2017.

She Composes Like a Man är ursprungligen en dokumentärserie i fyra avsnitt producerat för SVT av Peilling Film och TV, utvecklad av den norske regissören Anders Lindstad och dirigenten Cathrine Winnes.
 

Ur programmet

Fanny Mendelssohn-Hensel - Overtyr i C-dur
Lili Boulanger - Trois morceaux
Signe Lund - Valse de concert
Elfrida Andrée - ur sviten Fritiofs färd på havet
Ethel Smyth - Ouvertyr till The Boatswain’s Mate
Jennifer Higdon - Fanfare Ritmico
Andrea Tarrodi - Cetus – Concerto for Bassoon and Winds
 

Medverkande

Sebastian Stevensson, fagott
Cathrine Winnes, dirigent och konferencier
Blåsarsymfonikerna
 

Sebastian Stevensson

Sebastian Stevensson håller i en fagott och tittar in i kameran
Sebastian Stevensson Foto: Jonas Jörneberg

Sebastian Stevensson föddes 1987 i en musikfamilj i Sigtuna och började först spela klarinett, innan han som 10-åring bytte till fagott. Sebastian började sina studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2004 för Knut Sönstevold. 2008 flyttade han till Mannheim i Tyskland för att fortsätta sina studier för Ole Kristian Dahl. Hösten 2009 flyttade Sebastian till Oslo där han arbetade på Norska Operan, och ett år senare kom han till Köpenhamn för ett vikariat som solofagottist i Danmarks Radio SymfoniOrkestret. Där har han sedan 2012 en fast plats.I augusti 2014 vann Sebastian den internationella fagottävlingen Gillet-Fox Bassoon Competition i New York och framförde J.N. Hummels fagottkonsert med Orchestra of St. Luke’s med den tidigare fagottvirtuosen Milan Turkovic som dirigent. I januari 2016 vann Sebastian det prestigefulla solistpriset i Berwaldhallen, och han är nu husartist på Sveriges Radio P2.

 

Speltid

2 h (inkl.paus)

Biljetter

100 kr - 270 kr