Jesper Harryson

Blåsarsymfonikerna: Oboefrossa

Passerad föreställning

Datum: söndag 26 januari

Tid: 15:00

Lokal: Stora salen

Serveringen är öppen 1 tim. innan konsert och under paus.

Denna konsert avslutar årets instrumentfrossa (24-26 januari) där barn, ungdomar, vuxna, proffs och amatörer träffas för att musicera och utvecklas tillsammans! För att läsa mer om oboefrossan, klicka här.

Oboefrossa logotyp

 

Blåsorkesterns mest eleganta instrument, oboen, har huvudrollen i årets instrumentfrossa. Filharmonikernas solooboist Jesper Harryson är solist i dubbla Pulitzer Prize-vinnaren Jennifer Higdons konsert och orkesterns egna oboister briljerar i Rossinis ouvertyr till Silkesstegen. Avslutning med solister, orkester och ett 100-tal frossaoboister i en exposé med kända ”oboehits”.

Ur programmet

Gioacchino Rossini - Ouvertyr till Silkesstegen
Wolfgang Amadeus Mozart – ur Serenad i C-moll K388
Modest MusorgskijEn natt på Blåkulla
PAUS
Jennifer Higdon – Oboekonsert
Per-Olof Ukkonen - Oboefrossafinal

Medverkande

Jesper Harryson, oboe
Blåsarsymfonikerna
Fredrik Burstedt, dirigent

Jesper Harryson
Oboisten Jesper Harryson är stämledare i Kungliga Filharmonikerna. Harryson framträder ofta som solist samt är en aktiv kammarmusiker. Han är även medlem i Stockholm Sinfonietta. 1988 vann han en nordisk tävling för oboister i Odense och har även fått pris i internationella tävlingar i Tyskland och Storbritannien. Jesper Harryson är regelbundet med i olika kammarmusikkonserter i Konserthuset, bland annat som medlem i Kungliga Filharmonikernas Blåsarkvintett. Harryson undervisar även vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
 


I filmklippet framför Jesper Harryson musik ur Jennifer Higdons oboekonsert. Inspelat på Musikaliska i januari 2020.


Fredrik Burstedt
Fredrik Burstedt är en dirigent och violinist som belönats med det prestigefyllda Herbert Blomstedt-priset 2012. Fredrik har dirigerat på operascenen Vattnäs Konsertlada sedan 2015. Under de senare åren har Fredrik etablerat sig som en återkommande gäst hos flera av de namnkunniga nordiska orkestrarna. Han har även arbetat i Italien, Sydafrika och Storbritannien. Under 2015/2016 debuterade Fredrik i Weimar och Nürnberg och ledde uruppförandet av Mats Larsson-Gothes opera Silverfågeln. Under säsongen 2016/2017 gjorde Fredrik bland annat sin debut på Kungliga Operan med Franz Lehars Glada Änkan.

Speltid

2 h (inkl.paus)

Biljetter

100 kr - 270 kr