Orkesterprofil - våren 2020

Blåsarsymfonikernas musiker utgör delar av orkestern som kollektiv. I orkesterrepertoaren lyfts enskilda musiker då och då fram i solopartier men vår ambition är att publiken också ska få uppleva riktiga soloprestationer av musikerna eftersom alla blåsarsymfoniker har så mycket att visa, både musikaliskt och som personer. Från och med hösten 2017 lyfter vi därför fram en musiker varje halvår, kallad orkesterns profil.
 

Våren 2020 - Sandra Ibarreche, klarinett

Sandra Ibarreche (f. 1990) och uppvuxen i Bilbao/Baskien i norra Spanien. 2012 tog Sandra examen på Musikkonservatoriet i Baskien och har efter det studerat i Helsingfors, Barcelona, Nice och på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Andreas Sundén. Sandra har vunnit flera tävlingar i Baskien: Jóvenes Intérpretes och César Uceda, varit solist med Bilbao Symphony Orchestra och The Wind Band of Nice. Sandra har deltagit i många masterclasses med berömda klarinettister/pedagoger som till exempel Yehuda Gilad, Martin Fröst, Christoffer Sundqvist och Kari Kriikku.

I december 2015 var Sandra med i Martin Frösts projekt Genesis tillsammans med Kungliga Filharmoniska orkestern, ett projekt som också gjorts i Göteborg 2018 och i Stockholm 2019. Hon har frilansat som orkester- och kammarmusiker i många europeiska länder och spelat med dirigenter som Daniel Harding, Manfred Honeck, Jorma Panula och Leif Segerstam.

Sandra har spelat med Kungliga Filharmoniska orkestern, Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Hovkapellet, Dalasinfoniettan, Västerås Sinfonietta, Nordiska Kammarorkestern med flera orkestrar och hade under 2018 kontrakt som alternerande stämledare på Oslooperan.
Sedan maj 2019 är Sandra tillsvidareanställd i Blåsarsymfonikernas orkester.


Soppkonsert: The Cultural Journey

Fredag 26 mars kl.11.30
Klarinettisten Sandra Ibarreche bjuder in till en resa mellan olika länder och kulturer med musik av bland andra den kubanska jazzmusikern Paquito D’Rivera och den armeniska tonsättaren Aram Chatjaturjan. Sandra, född och uppvuxen i Baskien, spelar med stort uttryck, rytmisk precision och härligt sväng och är också en uttolkare av klassisk musik som t.ex. i Johannes Brahms Sonat nr 2.

Medverkande
Sandra Ibarreche, klarinett
Linnéa Andersson Meilink, violin
Asuka Nakamura, piano
 

Collage The Cultural Journey

 

Blåsarsymfonikerna: Spansk hetta & Nordisk glöd -Inställt!

Söndag 17 maj kl.15.00

Klarinettisten Sandra Ibarreche, med rötter i den spanska myllan, spelar mustig och virtuos musik av landsmannen Oscar Navarro. Säsongsavslutningen den 17 maj innehåller självklart norska klassiska pärlor av Svendsen och Grieg, tillika ett modernt verk av Olav Anton Thommessen. Våren hälsas välkommen med Pettersson-Berger och Munktell och som final; allsång med ett knippe kända svenska vårsånger.

Medverkande
Cathrine Winnes, dirigent
Sandra Ibarreche, klarinett
Blåsarsymfonikerna
Kör
 

Spansk hetta collage med Sandra Ibarreche och orkestern
Orkesterfoto: Mats Bäcker/Foto på Sandra: Markus Gårder