Orkesterprofiler höst 2019 & vår 2020

Blåsarsymfonikernas musiker utgör delar av orkestern som kollektiv. I orkesterrepertoaren lyfts enskilda musiker då och då fram i solopartier men vår ambition är att publiken också ska få uppleva riktiga soloprestationer av musikerna eftersom alla blåsarsymfoniker har så mycket att visa, både musikaliskt och som personer. Från och med hösten 2017 lyfter vi därför fram en musiker varje halvår, kallad orkesterns profil.
 

Höst  2019 - Amelia Hjortenhammar, trombon

Amelia Hjortenhammar, f. 1994, i Ronneby i Blekinge och började som 18-åring studera trombon vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Där tog hon både kandidat- och masterexamen. Därefter studerade hon vid Norges Musikhögskola med stipendiatplats i Oslo Filharmoniska Orkester, samt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där hon avslutade sina studier under våren 2019. Sedan september 2018 arbetar Amelia som trombonist i Blåsarsymfonikerna i Stockholm. Som frilansare spelar hon bland annat med Kungliga Filharmonikerna, Arméns Musikkår och Sveriges Radios Symfoniorkester. 

Amelia Hjortenhammar
Fotograf: Markus Gårder

Blåsarsymfonikerna: Honour The Earth

Lördag 16 nov kl. 15.00

Jorden och naturen är i fokus med musikaliska tolkningar av verk som illustrerar sol, hav, is och urkrafter. Trombonisten Amelia Hjortenhammar spelar en splitter ny konsert av E L E Hjortenhammar och orkestern tar sig an Albert Schnelzers Azraeel Suite och Helena Munktells Bränningar. Mäktig avslutning med Sarah Hopkins Honour the Earth tillsammans med blåsare från Kulturskolan Stockholm.

Medverkande
Amelia Hjortenhammar: trombon
Blåsarsymfonikerna
No Strings & Söderdraget från Kulturskolan Stockholm
Dirigent: Cathrine Winnes

 


 

Vår 2020 - Sandra Ibarreche, klarinett

Sandra Ibarreche, f. 1990 och uppvuxen i Bilbao/Baskien i norra Spanien. 2012 tog Sandra examen på Musikkonservatoriet i Baskien och har efter det studerat i Helsingfors, Barcelona, Nice och på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Andreas Sundén. Sandra har vunnit flera tävlingar i Baskien: Jóvenes Intérpretes och César Uceda, varit solist med Bilbao Symphony Orchestra och The Wind Band of Nice. Sandra har deltagit i många masterclasses med berömda klarinettister/pedagoger som till exempel Yehuda Gilad, Martin Fröst, Christoffer Sundqvist och Kari Kriikku.

I december 2015 var Sandra med i Martin Frösts projekt Genesis tillsammans med Kungliga Filharmoniska orkestern, ett projekt som också gjorts i Göteborg 2018 och i Stockholm 2019. Hon har frilansat som orkester- och kammarmusiker i många europeiska länder och spelat med dirigenter som Daniel Harding, Manfred Honeck, Jorma Panula och Leif Segerstam.

Sandra har spelat med Kungliga Filharmoniska orkestern, Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Hovkapellet, Dalasinfoniettan, Västerås Sinfonietta, Nordiska Kammarorkestern med flera orkestrar och hade under 2018 kontrakt som alternerande stämledare på Oslooperan.
Sedan maj 2019 är Sandra tillsvidareanställd i Blåsarsymfonikernas orkester.
 

Sandra Ibarreche
Fotograf: Markus Gårder

Blåsarsymfonikerna: Spansk hetta & Nordisk glöd

Söndag 17 maj kl.15.00

Klarinettisten Sandra Ibarreche, med rötter i den spanska myllan, spelar mustig och virtuos musik av landsmannen Oscar Navarro. Säsongsavslutningen den 17 maj innehåller självklart norska klassiska pärlor av Svendsen och Grieg, tillika ett modernt verk av Olav Anton Thommesen. Våren hälsas välkommen med Pettersson-Berger och Munktell och som final; allsång med ett knippe kända svenska vårsånger.

Medverkande

Dirigent: Cathrine Winnes
Sandra Ibarreche: klarinett
Blåsarsymfonikerna
Kör