Blåsmusikens dag

Nu är det dags att anmäla er orkester till Blåsmusikens dag 2020 som äger rum 9 maj.
Anmälan görs via hemsidan blasmusikensdag.com/

Blåsmusikens dag - En plattform för att synliggöra och höja blåsmusikens status

Blåsmusikens dag är en plattform för att synliggöra och höja statusen för blåsmusik i hela Sverige. Målet är att skapa en nationell dag för att främja, ena, bevara och utveckla ett rikare blåsmusikliv. Syftet är att skapa en plattform för att synliggöra och höja statusen för blåsmusik i hela Sverige. Målet är att skapa en nationell dag för att främja, ena, bevara och utveckla ett rikare blåsmusikliv. Projektet riktar sig till alla som spelar blåsmusik; barn, unga, amatörer och professionella i alla genrer och för att blåsmusikensembleformer.

Målgrupp: barn, unga, amatörer och professionella i alla genrer och alla blåsensembleformer. 

Det kan vara allt från en mindre konsert på det lokala torget, en parad genom staden, promenadkonsert i parken eller en stunds underhållning på vårdhemmet/sjukhuset. Vill man tänka lite större kan man t.ex. kontakta sina blås- och slagverkskollegor i regionen och som kanske kan resultera i en festival/manifestation för blåsmusik. Vill man främja återväxten lite extra kan man t.ex. beställa ett nytt verk eller arrangera en tävling för unga blåsare och slagverkare. OBS! Det gäller alla genrer så förutom traditionell blåsorkester och musikkår även jazz, pop, underhållning, storband, nutida, världsmusik m.m.
facebooksidan kan du läsa det senaste om projektet.

Allt räknas!
Ingen konsert, idé, upplägg m.m. är för litet. Det viktiga är att delta i någon form och sedan rapportera konserten/evenemanget på blasmusikensdag.com
 

Organisationerna bakom:
Projektet Blåsmusikens dag har initieras av nätverket för professionell blåsmusik i Sverige.
Läs mer om nätverket

Nätverket består av Sveriges professionella blåsorkestrar och storband, Försvarsmaktens musikkårer samt Kungliga Musikaliska Akademien.

Bakom projektet står även Sveriges länsmusikorganisationer, Kulturskolorna, Riksförbundet Unga Musikanter, Sveriges Orkesterförbund, Kulturens, Hemvärnskårerna, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Ingesunds musikhögskola, Frälsningsarméns musikutskott, EFS och Svenska Missionskyrkans Musikkårer.

Kontaktpersoner:
Walter Brolund walter.brolund@norrbotten.se
Kamila Crafoord kamila.crafoord@mil.se Leif Karlsson Leif.karlsson@mil.se
Lena Jakobsson lena.jakobsson@musikaliska.se Kella Næslund kella.naeslund@rum.se
Hanna Carlsson dawina.music@gmail.com
 

Filmklippet är från den första upplagan av Blåsmusikens dag som blev en stor succé. Sammanlagt 249 orkestrar från 68 kommuner i Sverige medverkade. Nästa år äger Blåsmusikens dag rum lördag 9 maj 2020. Film: Per-Markus Heggestad