Här kan du ta del av tidigare inspelade konserter med Blåsarsymfonikerna


Spansk/Svensk Expedition 17 oktober 2020

Spansk eldighet, kraftfullhet och glädje exponerat i dagens starka ljus och klart lysande färger målas med breda musikaliska penseldrag. Verken av Oscar Navarro och Bernard Adam Ferrero vars Homenaje a Joaquín Sorolla är inspirerad av målningar av den spanske konstnären Sorolla. Vid deras sida står exempel på svensk romantik och naturlyrik insvept i grynings- och skymningsljusets färger med Helena Munktells verk Dalsvit Suite Darlécarlienne. Konsertens solist är klarinettisten Sandra Ibarreche. Dirigent: Alexander Hanson. Filmen spelades in på Musikaliska, Nybrokajen 11, lördagen den 17 oktober kl. 18.00.

Program

Helena Munktell (1852–1919) - Dalsvit Suite Darlecarlienne
Sats 1 Preludium
Sats 3 Scherzo: Spelmännen komma

Arr: Anders Högstedt
Oscar Navarro (1981) - Second Concerto for Clarinet 
Red: Per-Olof Ukkonen
Bernard Adam Ferrero (1942) - Homenaje a Joaquín Sorolla
Sats 1 El Grito del Paletter
Sats 4 Las Grupas

Arr: Anders Högstedt
 


Film: Johan E. Andersson (Bearbetning: Per-Markus Heggestad)
 

Tavlor på en utställning 19 september 2020

Säsongsöppningskonserten med Blåsarsymfonikerna som under ledning av chefsdirigent Cathrine Winnes framför Modest Musorgskijs Tavlor på en utställning. Filmen spelades in på Musikaliska, Nybrokajen 11 lördagen den 19 september kl.18.00.

Modest Musorgskij komponerade Tavlor på en utställning för piano 1874. Det skrevs efter att Musorgskij varit på en utställning där en av hans nära vänner, Viktor Hartmann, ställde ut sina akvareller och teckningar. Musorgskij blev inspirerad av dessa och började komponera musik som skildrade de olika verken på utställningen. Tavlor på en utställning är ett av världens mest kända klassiska stycken och framförs här i ett specialarrangemang för blåsorkester.
 


Film: Johan E. Andersson (Bearbetning: Per-Markus Heggestad)