Lediga tjänster


Producent, 50 %
- Unga musiker


Vi är tre verksamheter under samma tak; Blåsarsymfonikerna, Länsmusiken i Stockholm och Musikaliska. Vår gemensamma ledstjärna är att vara en musikalisk mötesplats för Stockholm, att vara det personliga konserthuset och samtidigt sträva efter musikalisk bredd till vår publik. Blåsarsymfonikerna är en modern och nyfiken blåsarsymfonisk orkester som utmärker sig för sin djärvhet och sin ovanligt stora genrebredd. Länsmusiken i Stockholm har som uppdrag att sprida musik av hög kvalitet och stor bredd i länet, i alla genrer och från olika kulturer, till framför allt barn och unga. Musikaliska är ett konserthus på Nybrokajen som rymmer ett brett konsertutbud med klassisk musik, nutida konstmusik, folk- och världsmusik, familjekonserter, jazz m.m. Här genomförs även events, seminarier och konferenser. Varje år tar ca. 80 000 personer del av våra tre verksamheter och förra året gavs 600 konserter, både i huset och runt om i länet. Vi är idag ett 40-tal anställda som arbetar i Sveriges äldsta konserthus vid Nybrokajen.


Vi söker en erfaren producent till Länsmusiken i Stockholms barn- och ungdomsverksamhet med huvudsakligt fokus på populärmusik, för ett vikariat i 6 månader med möjlighet till förlängning.


OM UNGA MUSIKER

Länsmusiken i Stockholm har under flera år bedrivit verksamheten Unga Musiker som bygger på att skapa ett forum för unga som musicerar och möjlighet att få skapa nya nätverk med likasinnade. Verksamheten skapar ett stort engagemang för många ungdomar oavsett om det är för en kortare period eller med sikte på en framtida karriär som musiker. Genom Länsmusiken får de tillfälle att spela och uppträda med professionell inramning tillsammans med pedagoger och andra musiker. De unga musikerna är även förebilder för sina jämnåriga i att manifestera att ett långsiktigt och omfattande engagemang i musiken skapar resultat och nya möjligheter.

Tidigare har genren för Unga Musiker primärt varit västerländsk konstmusik. Vi vill nu vidga begreppet inom verksamheten Unga Musiker och lägga mer fokus på ungas skapande och utveckling av sitt musicerande. Utvecklingsarbetet och denna tjänst är främst riktad att arbeta med populärmusik. Parallellt med detta fortsätter tidigare verksamhet med Unga Musiker.


ARBETSUPPGIFTER

Producenten kommer att arbeta regionalt över hela Stockholms län, bl.a. med att skapa nya kontaktytor och nya nätverk för Länsmusiken i Stockholm. Det kan t.ex. vara med länets olika musikhus, musikföreningar och kulturskolor. En annan viktig roll producenten innehar är att koppla ihop enskilda musiker som är i behov av ensembler, och ensembler som söker förstärkning i en form av matchning. Vidare skapar producenten konserter för unga, dels på Musikaliska och dels i länets kommuner. Budgetansvar och ansvar för planering ingår i tjänsten.

Producenten rapporterar till VD, och ansvarar till stor del för att forma och strukturera innehållet på egen hand. Då ett av verksamhetens delmål är att nå så många som möjligt, är det värdefullt att kunna använda resurserna på ett klokt sätt. Till din hjälp kommer du att ha fantastiska kollegor, Sveriges äldsta konserthus samt högt i tak.

Arbetet förutsätter delvis flexibel planering av arbetstiden och då målgruppen barn och unga är tillgängliga, med andra ord förekommer arbetstider på kvällar och helger.

 

KVALIFIKATIONER OCH EGENSKAPER

Vi ser gärna att du redan har upparbetade regionala kontaktytor inom populärmusikgenren kanske även med ungdomar som musicerar, och/eller förstår vikten av att snabbt införskaffa sådana.

Vidare söker vi en person som är bekväm med att använda datorn som arbetsverktyg samt har relevant utbildning och/eller god erfarenhet av arbetsuppgifterna.

Önskvärda meriter är pedagogisk utbildning, tidigare erfarenheter av producentarbete samt musiker/musikalisk bakgrund.

Tjänsten är ett vikariat i 6 månader på 50% med möjlighet till ökad tjänstegrad och förlängning, med start okt–nov 2017.

 

ANSÖKAN

Skicka ett personligt brev tillsammans med CV, till jobb@musikaliska.se senast den 2 oktober 2017. Vänligen observera att ansökningshandlingar endast skickas till denna adress. Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.


Vid frågor kontakta: Ola Bjerding, VD, ola.bjerding@musikaliska.se

Fackliga representanter:
Unionen: Lilian Henriksson, lilian.henriksson@musikaliska.se
SYMF: Magnus Olsson, magnus.olsson@musikaliska.se

 

Läs mer om Länsmusiken i Stockholm!

 

Musikaliska
Nybrokajen 11
111 48 Stockholm

Växel: 08-545 703 00
info@musikaliska.se
musikaliska.se