Musikaliskas historia

Vi är tre verksamheter under samma tak med musik och mod som gemensam ledstjärna. Blåsarsymfonikerna, Länsmusiken i Stockholm och Musikaliska.

Blåsarsymfonikerna är en modern och nyfiken blåsarsymfonisk orkester som utmärker sig för sin djärvhet och sin ovanligt stora genrebredd.
Länsmusiken i Stockholm har som uppdrag att sprida musik i länet, i alla genrer och från olika kulturer, till framför allt barn och unga.
Musikaliska är sedan 2011 ett konserthus på Nybrokajen som rymmer ett brett konsertutbud med klassisk musik, nutida konstmusik, folk- och världsmusik, familjekonserter, jazz osv. Här genomförs även events, seminarier och konferenser.

test

Varje år tar ca 100 000 personer del av våra tre verksamheters konsertutbud och årligen arrangerar vi runt  800 konserter, både i huset och runt om i länet. Vi är idag ett 40-tal anställda, orkestern inkluderad, som arbetar i Sveriges äldsta konserthus (uppfört 1878) vid Nybrokajen. I lokalerna finns även Stallet Folk & Världsmusik/RFOD som hyresgäst.