Kommande familjekonserter på Musikaliska

Länsmusiken i Stockholm arrangerar interaktiva, spännande, roliga och lärorika musikföreställningar för hela familjen! Nedan kan du läsa om  alla kommande familjekonserter. Biljetter bokar du enklast via   musikaliska.se/program-och-biljetter
 

Familjekonserter collage

 

Jul på Musikaliska!

Lördag 9 december kl. 11.00 och 14.00
Från 3 år. En julkonsert för alla åldrar. Sjung med i de välkända julsångerna, lär känna blåsorkesterns alla instrument och klanger, och få smakprov på julsånger från andra länder. Dirigenten och ciceronen Per-Olof Ukkonen guidar publiken sinnrikt och humoristiskt genom musikens och julens tongångar.
Medverkande:  Blåsarsymfonikerna,  elever från Lilla Akademien, årskurs 4-6.
Per-Olof Ukkonen, dirigent 
 Annike Jansson Hallin, kördirigent
Biljetter:  Barn 75 kr/vuxna 125 kr


Vem ska trösta Knyttet? - En musikaliska resa fylld av spännande möten och äventyr

Söndag 21 januari kl 13.00 och 15.00
Från 4 år. En finstämd musikteaterföreställning baserad på Tove Jansons berättelse om rädsla, utanförskap och ensamhet, men framför allt om känslan att få vara modig och att få bli sedd och vara tillsammans med andra! Till Peter Lundblads musik får vi följa Knyttet på hans resa från liten, ensam och rädd - till modig, stark och glad. På sin resa träffar han på figurer som Hemulen, Mårran, Homsor, Filifjonkan, Mymlan och Dronten, för att till slut finna en vän i Skruttet.  Medverkande: Maria Misgeld - tramporgel, autoharp och sång, Theresia Billberg - slagverk, flöjt och sång, Lisa Östborn – sång. Manus: Lisa Östborn och Maria Misgeld efter boken av Tove Jansson. Musik: Peter Lundblad. Musikarr: Theresia Billberg och Maria Misgeld. 
Biljetter: Barn 75 kr/vuxna 125 kr  

 

Tidsfördriv - En lekfull föreställning med musik och akrobatik

Lördag 10 februari kl 13.00
Från 3 år.  Allt är tråkigt, det finns ingenting att göra. Men vad är det som låter? Leken verkar ha försvunnit, men dyker plötsligt upp på oväntade ställen. Så typiskt leken. Med nyskriven livemusik och lekfull akrobatik lyfts vi in i en värld där allt handlar om att hitta leken. Fantasin bubblar, musiken hjälper till och överraskningarna får akrobatiken att stå på huvudet i sökandet efter leken i lådan! Kompani Kläng är ett cirkus- och musikkompani som leker med akrobatiken och musiken.Medverkande: Niklas Barnö - trumpet, Love Meyerson - dragspel, Britta Wålstedt - akrobatik,  Signe Veinholt – akrobatik.
Biljetter: Barn 75 kr/vuxna 125 kr  

 

Blåskvintettfamiljen - En lekfull och interaktiv föreställning med allsång och instrumentprovning

Lördag 10 mars kl 13.00  
Från 3 år. Klassisk konsert med musik i olika stilar av bl. a. Haydn, Piazzolla och Gershwin. Barnen lotsas genom programmet av ciceronen Staffan Eriksson som också presenterar blåskvintettens instrument; flöjt, oboe, klarinett, fagott och valthorn, tillsammans med musikerna. Vi får också stifta bekantskap med en benlös hund och sjunga svängiga allsånger tillsammans med blåskvintetten. Efter konserten bjuds barnen in att prova på att spela instrumenten.
Medverkande: Blåskvintettfamiljen ur Blåsarsymfonikerna.
Biljetter: Barn 75 kr/vuxna 125 kr

 

Mallku och Lulli - Sagan om den stora kondoren och den lilla kolibrin

Lördag 14 april kl 13.00
Från 3 år. Den lilla kolibrin, Lulli ger sig ut på äventyr för att utmana den stora kondoren, Mallku, i en tävling vid Titikakasjön. Vem kommer först till Solen? Titikakasjön ligger mellan Bolivia och Peru vid de höga bergen Anderna. I den första delen i denna musikföreställning berättas en spännande saga suggestivt ackompanjerad med folkmusik från Anderna. I andra delen får barnen sjunga enkla sånger, röra sig och dansa till medryckande musik och indianska rytmer. Föreställningen aktualiserar känslor och frågor, bl. a: Hur tar vi hand om Moder jord? På vilka sätt kan vi hjälpa varandra fast vi är olika?  
Medverkande: Gruppen Khala Uma.
Biljetter: Barn 60 kr/vuxna 100 kr