Cathrine Winnes medverkar i dirigentkurs för unga kvinnor


Kultur i Väst startade 2014 en kurs för unga kvinnor med orkesterbakgrund och som är intresserade av att  fördjupa sig i dirigentyrket, inför ett framtida karriärval. Deltagarna får utbildning i dirigering, praktik i orkestrar och kontakt med mentorer från föreningen KUPP. Målet är att dirigentyrket, på sikt, ska kunna vara ett självklart val för den som har lusten, egenskaperna och drivkrafterna – oavsett kön. 

Affisch Dirigent

Om kursen
Åtta deltagare antogs sommaren 2017 och påbörjade då dirigeringskursen, med en intensivhelg i Göteborg. Fram till i  juni 2018 träffas deltagarna vid sammanlagt sju tillfällen. De arbetar med slagteknik,  partiturstudium och repetitionsteknik. Andra moment är genusföreläsningar, mål- och  visionsarbete, orkesterpsykologi, studiebesök på repetitioner och konsertbesök. De gör också orkesterpraktik med Göteborg Wind Orchestra, Dalasinfoniettan, Blåsarsymfonikerna och Side by Sides ungdomsorkester. 

Lärare: Merete Ellegaard, Kerstin Nerbe, Marit Strindlund, Maria Eklund, Cathrine Winnes och Alice Farnham.

Dirigent anordnas av Kultur i Väst i samarbete med KUPP, RUM, Göteborg Wind Orchestra, SOF, KVAST,  Dalasinfoniettan, Blåsarsymfonikerna och GSO.

Mer info om kursen Dirigent hittar du på kulturivast.se/dirigent