Ansök till Länsmusikens musikutbud för säsongen 2020/21!Professionella musiker/grupper som har ett musikprogram för barn och unga (0 - 19 år) är välkomna att söka senast 20/10 till en audition 27/11. Vi söker turnévänliga produktioner i alla musikgenrer och i första hand Stockholmsbaserade artister. Vi välkomnar nya artister som tidigare inte har ingått i Länsmusikens utbud och gärna artister och musik från olika kulturer. Det kan vara en konsert, musikföreställning eller en produktion som blandar flera konstformer men fokus måste ligga på musiken som ska vara live. Du ska vara genuint intresserad av att spela för barn och unga, föreställningen ska vara angelägen för en ung publik i både tilltal och innehåll och ha konstnärliga kvaliteter.

Varje år väljer Länsmusiken i Stockholm ut ett säsongsutbud av musikproduktioner som kommuner, förskolor, skolor m fl i Stockholms län kan beställa till ett subventionerat pris. Vi anordnar audition som ett av sätten att hitta nya produktioner till utbudet. Ett urval görs vilka produktioner som blir kallade till audition. Några av produktionerna från audition kan därefter komma med i Länsmusikens utbud för 2020/21 som presenteras på en utbudsdag 24 mars 2020.

Audition äger rum på Stallet, Stallg. 7. Ett utdrag ur varje program visas på ca 10 min för producenter från Länsmusiken samt en referensgrupp med kultursekreterare, lärare m fl.

Ansökan ska innehålla:

  • Information om musikproduktionen, kort om innehåll, syfte och medverkande.
  • Målgrupp, d v s vilka åldrar ni främst riktar er till.
  • Information om föreställningen kräver teknik, ange i så fall om ni själva har med er den teknik som behövs vid skolturnéer o d. (I första hand söker vi små mobila produktioner som inte kräver så mycket teknik).
  • Ange var medlemmarna i gruppen är baserade (framförallt om ej Stockholm).
  • Kort CV om dig själv/gruppmedlemmarna samt kort bakgrund om vad du/ni har gjort tidigare, ange särskilt om ni har spelat för förskolor, skolor eller gymnasiet.
  • Ljudprov, gärna länk till videoklipp på t ex Youtube eller webbsida. Informera om er föreställning kan ses under hösten/vintern 2019, ange i så fall tider och platser.
     

Ansökan: Senast 20 oktober till anita.bohlin@musikaliska.se Kallelse sker cirka två veckor innan om din grupp blir uttagen till audition 27/11. Välkommen med din ansökan!
 

trumpet