21-22 nov: Flamencofeber vid Nybrokajen


Musikaliska och Stallet Världens Musik bjuder in till flamenco i världsklass under två dagar i november! På Stallet uppträder flamencogitarristen Robi Svärd torsdagen 21:a november och Musikaliska visar dokumentären La Chana följt av musik- och dansföreställningen Volver med internationella musiker och dansare i en flamencokväll fredagen 22:a november.

Robi Svärd
Torsdag 21 november 19.00 Stallet, Stallgatan 7

Gitarristen och kompositören Robert “Robi” Svärd är en av de hetaste artisterna i flamencovärlden just nu. Han nominerades för två priser på Folk- och Världsmusikgalan, nominerades för priset “Best Artist” på Songlines UK Music Awards och fick dessutom i oktober SKAP:s Världsmusik-pris med motiveringen: En gitarrfantom med glödande kärlek till flamencon. Han har bemästrat traditionen och utvecklat den till sin egen.

Gästspel med film: Taktslag utan gränser
Fredag 22 november kl. 18.00 Stora salen, Musikaliska Nybrokajen 11

Filmvisning: La Chana
Lucija Stojevics dokumentär skildrar La Chana, en romsk flamencodansare som återvänder till scenen efter 30 år för att ge en sista, sittande föreställning. Filmen skildrar också anledningen till varför La Chana en dag plötsligt försvann från rampljuset.

Föreställning: Volver
Här möts nio musiker och dansare i ett stort internationellt flamencosamarbete. Artisterna med rötter i sju olika länder möts i en poetisk, berörande, ekvilibristisk och färgglad föreställning. Det huvudsakliga budskapet handlar om att återvända till vår essens som människa oavsett ursprung, tradition eller könstillhörighet.
 

Volver och Robi Svärd