Skolkonserter på Musikaliska - Våren 2017

Vänligen notera att dessa föreställningsdatum passerat

PLUPP - En av de osynliga på fjället (5-10 år)

Plupp- den osynliga på fjället

Plupp bor i fjället, i närheten av Blåvattnet, tillsammans med sina vänner hermelinen Tjeskie och fjällämmeln Slamma. Plupps hår är blått som barfläckarna om våren och hans gula halsduk vajar i träden om hösten. Många som inte kan se honom, tycker det ser ut som höstlöv som vajar. Men vi vet bättre. Föreställningen är baserad på Inga Borgs barnböcker om Plupp. Det blir Sverigepremiär på denna ”jojkikal” på samernas nationaldag 6 februari.

Datum: Måndag 6/2 kl.10.00 och  Tisdag 7/2 kl. 09.30 + 11.30 
Plats: Stora salen, Musikaliska
Speltid: 40 min
Pris: 40 kr/elev, lärare fritt

BOKA

Symbio (10-19 år)

Foto: Annica Zion

Stig in i en värld av musik och ljud som du aldrig har hört förut och inte visste fanns. Johannes och LarsEmil är två unga men erfarna musiker som hyllats för sitt starka samspel, sin glödande energi och sin unika mix av modern folkmusik med influenser från pop och rock. Mellan låtarna får eleverna ställa frågor och bidra med egna tankar. Symbio visar att det enda som står i vägen för vår fantasi och kreativitet är de gränser som vi själva sätter i våra hjärnor. Nu är det dags att öppna dessa gränser – följ med på Symbios resa!

Medverkande: Johannes Geworkian Hellman, vevlira.  LarsEmil Öjeberget, dragspel
Datum: Torsdag 16/2
Tid: 10.00 + 13.00
Plats: Stallet, Stallgatan 7 (runt hörnet från Musikaliska)
Speltid: 40 min
Pris: 40 kr/elev, lärare fritt
BOKA

Mitt lyckliga liv (5-10 år)

Mitt lyckliga liv - Bokomslag
Illustration: Eva Eriksson

Dunne har längtat efter att börja skolan i hela sitt liv. Men när det äntligen är dags blir hon knäsvag – tänk om hon inte får någon kompis! Föreställningen handlar om vad som är en bra kompis, rädslan för att vara ensam, olycklig, om skolan, hur en liten flicka kan vara så väldigt, väldigt stark och hur det är att vara alldeles FÖR lycklig. Så lycklig att man inte kan somna! Barnen får höra elektroniska ljudväggar, beats och trummor, men även klassiska instrument, vackra akustiska låtar och medryckande sånger.

Datum: Tisdag 14/3
Tid:  09.30 + 11.30

Plats: Stora salen, Musikaliska Nybrokajen 11
Speltid: 40 min
Pris: 40 kr/elev, lärare fritt
BOKA

Blommig falukorv (2-6 år)

Blommig Falukorv med Stina Agnas Band
Foto: Paulo de Sousa Vidal

Jazzgruppen Stina Agnas Band bjuder på en charmig och energifylld föreställning. Tillsammans med barnen funderar de  bla kring hur det är att få ett syskon, och om det är bra att börja byta saker med varandra istället för att köpa nya.  Barnen får sjunga, dansa, klappa och röra på sig. Föreställningen bygger på tolkningar av bl.a. Hasse Alfredssons Blommig falukorv och andra visor för barn.


Datum: Tisdag 28/3
Tid:  09.30 + 10.45

Plats: Stora salen, Musikaliska Nybrokajen 11
Speltid: 40 min
Pris: 40 kr/elev, lärare fritt
BOKA