Konsertserien Unga musiker

Suso

 

I konsertserien Unga Musiker spelar ensembler och orkestrar från länets musik- och kulturskolor. På Musikaliska får de chansen att spela på en storslagen scen inför en vältaligt publik och med professionell inramning.


Konserter i serien

"Unga musiker: Franska delikatesser"
Söndag 22 oktober kl. 15.00
Biljetter: 125 kr/75 kr (barn, studerande och pensionär)

Expressiv orkestermusik av Claude Debussy och ett Konsertstycke för harpa och orkester av Gabriel Pierné med Johanna Ljung Ander som solist. Kulturskolan Stockholm bjuder på kör under ledning av Mia Olsson Hedtjärn.

Medverkande: Kör från Kulturskolan Stockholm, Ledare: Mia Olsson Hedtjärn
Stockholms Ungdomssymfoniorkester (SUSO)
Solist: Johanna Ljung Ander, harpa
Dirigent: Glenn Mossop

 

"Unga musiker: Höstlovsorkestern"
Tisdag 31 oktober kl. 19.00
OBS! Lokal: Stockholms Musikpedagogiska Institut på Campus Flemingsberg, Alfred Nobels Allé 15
Specialpris: 85 kr vuxna/65 kr barn

Grand final på symfoniorkesterkursen där ett femtiotal unga musiker från Stockholms län drillas i orkesterspel i en femdagarskurs med stämrep, coachning från handplockade instruktörer och mycket orkesterspel. En festkonsert i Stora salen på Musikaliska avslutar kursen med musik av bl.a.: W P Berger, Jean Sibelius, W A Mozart och filmmusik ur Kalle och Chokladfabriken.

Medverkande: Höstlovsorkestern
Dirigent: Emil Björklund"Orkesterfestival - Festkonsert"
Söndag 12 november kl. 16.00
Biljetter: 250/150/100 kr

En festkonsert med unga musiker och musiker från O/Modernt Kammarorkester och Blåsarsymfonikerna. Festkonserten avslutar en orkesterfestival och kurs där unga instrumentalister från hela landet under en intensivhelg spelat orkestermusik tillsammans med professionella musiker på högsta nivå. På programmet står bl.a. Edward Elgars Enigma Variations och ett uruppförande av Lukas Lukaszewski Baltic Concerto med Hugo Ticciati som solist.

Medverkande: O/Modernt Kammarorkester, Blåsarsymfonikerna, Lilla Akademien, Unga musiker från kursen Orkesterfestival 2017
Dirigent och violinsolist: Hugo Ticciati

 


"Unga musiker: Dizzy 100 år!"
Tisdag 21/11 kl. 19.00
Biljetter: 125 kr/75 kr (barn, studerande och pensionär)

Stockholm Youth Big Band uppmärksammar Dizzy Gillespies 100-årsjubileum med svängigt ös under ledning av trumpetvirtuosen Lasse Lindgren. Täby kulturskola bjuder på gitarrorkester, blås- och kammarorkestrar med musik från olika epoker och i många genrer.

Medverkande: Stockholm Youth Big Band under ledning av Lasse Lindgren, Täby Kulturskola