Konsertserien Unga musiker

Suso

 

I konsertserien Unga Musiker spelar ensembler och orkestrar från länets musik- och kulturskolor. På Musikaliska får de chansen att spela på en storslagen scen inför en vältaligt publik och med professionell inramning.


Konserter i serien

Unga musiker: Orkesterfest
Tisdag 30 januari kl. 19.00
Biljetter: 125 kr/ 75 kr under 26, studerande och pensionär

Traditionsenlig festyra med Lilla akademiens orkestrar och ensembler tar sig an musik av musikaliska mästare och även modernare alster och genrer. Lilla Akademien är en specialiserad och omsorgsfullt utformad musikskola, där en gedigen musikutbildning av hög kvalitet integreras med akademisk utbildning. Lilla Akademien är unik i sitt slag i Sverige.  

Medverkande:
Lilla Akademien


Unga Musiker: Co-Op Music
Tisdag  17 april kl. 19.00
Biljetter: 125 kr/ 75 kr under 26, studerande och pensionär

Orkestrar från Lidingö och Nackas musikskolor spelar musik med filmtema från olika epoker och Nordiska Musikgymnasiet presenterar musiker ur SUSO i olika ensemblekonstellationer. Musikaliska samarbeten över gränser, både geografiskt och musikaliskt.

Medverkande:
Lidingö musikskola
Nacka musikskola
Nordiska Musikgymnasiet med ensembler från SUSO


Unga musiker: Unga artister- Final 2018
Söndag  27/5  kl. 15.00
Biljetter: 125 kr/ 75 kr under 26, studerande och pensionär

Unga Artister 2018 är en tävling inom klassisk musik, öppen för barn och ungdomar födda 1997 - 2010. Deltagarna tävlar i tre ålderskategorier. Årets tävling arrangeras av Nordiska Musikgymnasiet i samarbete med Länsmusiken i Stockholm och SUSO. Juryns ordförande är Glenn Mossop - dirigent och lektor i orkesterdirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Tävlingen kommer att arrangeras vartannat år och nästa upplaga blir Unga Artister 2020 men semifinaler under hösten 2019.

Medverkande:
Finalister i tävlingen Unga artister 2018
Stockholms Ungdomssymfoniorkester
Glen Mossop, dirigent