Skolkonserter på Musikaliska våren 2019

Välkomna till skolkonserter på Musikaliska! Länsmusiken erbjuder varje termin utvalda konserter av hög kvalitet, i olika musikgenrer för olika åldersgrupper, från förskolan t.o.m gymnasiet. Här finns möjlighet att se en föreställning i den vackra konsertsalen eller i det mysiga Stallet. Biljettpriset är subventionerat och gäller elever i Stockholms län.
 


Soul Classics - exklusiv konsert med Samuel Ljungblahd

BOKA HÄR


Målgrupp: Åk 7-9 + gymnasiet
Datum: 15/2 kl.13.00
Pris: 100 kr/elev, lärare fritt
Speltid: 50 min 
Plats: Stora salen, Musikaliska

En lektion i Pop- och Rock historia!

Under ledning av ciceron David Stadell får eleverna på ett humoristiskt och spännande sätt inblick i soulens värld med Sveriges främsta soul- och gospelsångare Samuel Ljungblahd som solist. Tillsammans med sångerskan Sara Nordenberg, Blåsarsymfonikerna, Sollentuna Vox och dirigenten Ulf Wadenbrandt levereras ett pärlband av tidlösa soulklassiker som garanterat kommer att sätta hela konsertsalen i gungning. Eleverna får vara med och sjunga.

På låtlistan står mängder av välkända hits som Sir Duke och Isn´t she lovely (Stevie Wonder), Reach out I’ll be there (Four Tops) Ain’t no mountain high enough (Marvin Gaye & Tammi Terrell) och Move on up (Curtis Mayfield) och flera av Aretha Franklins odödliga hits.

Samuel Ljungblahd 

2015 vann Samuel Ljungblahd svenska folkets hjärtan när han fick alla gäster i Slottskyrkan att släppa loss under prinsbröllopet. Samuel skivdebuterade 2005 och har bland mycket annat medverkat i tv-program som Så ska det låta och som sångare i Let’s Dance.  

Bokningsfrågor anita.bohlin@musikaliska.se 076-517 16 09

 

Sten sten bubbla dig

BOKA HÄR

Målgrupp: 5-9 år
Datum: 21/3  kl. 9.30 + 11.30
Pris: 50 kr/elev, lärare fritt
Speltid: 45 min
Plats: Stallet, Stallgatan 7

En poetisk föreställning om visdomen vi människor glömt

Djupt, djupt nere i havet bor en flicka. Hon samlar på människornas glömda historier, sånger och visdomar – allt har sjunkit till havsbotten som stenar. När flickan lyssnar på stenarna blir de lätta, de stiger mot ytan som bubblor. Flickan får oss att minnas igen: hur viktig du är, hur viktig jag är och hur vi alla hänger ihop, tillsammans. Föreställningen handlar också om hur viktigt det är att hålla havet rent. Språk och text är inte grundläggande för att hänga med och historien om flickan och stenarna är ramberättelsen ur vilken också andra historier berättas. Historierna är inspirerade av olika väsen (yokai) från Japan och Sverige och framställs lekfullt och poetiskt, ackompanjerat av olika musikinstrument, främst av det traditionella japanska stränginstrumentet koto. Musiken som kommer ut är som bubblor som flyter ut i rummet. Med hjälp av ljus, skuggor och musik tas publiken med under och upp till ytan. När ljuset slår upp på fondväggen får människornas glömda historier och visdomar liv.

Medverkande: Lotta Sjölin Cederblom (sång, slagverk, konstnärlig idé), Karin Nakagawa (koto, sång, slagverk, skuggkonst, konstnärlig idé).

Gästspel från Göteborg

 

Ljusmontören 

BOKA HÄR

Målgrupp: 3-6 år
Datum: 11/4 kl. 9.30 + 11.30
Pris: 50 kr/elev, lärare fritt
Speltid: 35 min
Plats: Stallet, Stallgatan 7

Folk’Avant – Musik för unga/nyfikna öron

Har du någon gång undrat vart allt ljus kommer ifrån? De gamla sagorna berättar om Ljusmontören som färdas över land och under vatten, genom tid och rum och som strör ljus omkring sig. Denna musiksaga tar med sin publik, ung som gammal, på resor över och under vattnet, in i skogen och upp på hästryggen. Publiken får vara delaktig i såväl sång som rytm och bli bekanta med det magiska instrumentet kantele. Folk’Avants musik är en blandning av svensk och finsk folkmusiktradition med texter på både svenska och finska. Medverkande: Anna Wikenius (sång), Anna Rubinsztein (sång, fiol), Maija Kauhanen (sång, kantele).