Skolkonserter på Musikaliska hösten 2019

Välkomna till skolkonserter på Musikaliska! Länsmusiken erbjuder varje termin utvalda konserter av hög kvalitet, i olika musikgenrer för olika åldersgrupper, från förskolan t.o.m gymnasiet. Här finns möjlighet att se en föreställning i den vackra konsertsalen eller i det mysiga Stallet. Biljettpriset är subventionerat och gäller elever i Stockholms län.

Bokningsfrågor anita.bohlin@musikaliska.se

BUSTER!

Livemusik till Buster Keaton

Buster skolkonsert
Foto: Elena Carlini

Skratta och låt er fångas av Buster Keatons stumfilmer med livemusik av trombonisten Ivo Nilsson och slagverkaren Jonny Axelsson - modern konstmusik

när den visar sig från sin allra lekfullaste sida. Här får barnen upptäcka den klassiska stumfilmen samtidigt som de bjuds på en ny och spännande klangvärld perfekt anpassad till filmerna. De filmer av Buster Keaton som musikerduon valt att komponera ny musik till skapades för 100 år sedan och är minst lika roliga och fantasieggande idag! På motsvarande sätt som filmerna alltid ackompanjerades av musiker i biosalongen framför Axelsson & Nilsson sin musik på varsin sida om filmduken. Musikerna samtalar med barnen efteråt om filmernas tillkomst och om hur de har arbetat med att skapa ny musik till dessa.

Axelsson & Nilsson – Duo bildades 1986. Att komponera eller improvisera har alltid varit en del av duons verksamhet. De samarbetar även med nationella och internationella teater- och dansgrupper. Konsertverksamheten omfattar turnéer och festivaler i såväl Sverige som övriga Europa, USA, Sydafrika och flertalet asiatiska länder.
Förutom inspelningar för radio och TV har Axelsson & Nilsson Duo gett ut en rad skivor.

Medverkande: Jonny Axelsson – slagverk, Ivo Nilsson – trombon

Målgrupp: 8 - 12 år
Datum: 9/10 kl. 09.30 + 11.30
Pris: 50 kr/elev, 2 pedagoger/klass fritt, övriga 50 kr p/p
Speltid: 45 min 
Plats: Stallet, ingång Stallgatan 7

BOKA HÄR

 

VÄRLDEN LJUDER

En hisnande berättarkonsert

Världen ljuder
Foto: Boris Laible

Hör om det dansande monstret, gäddan som blev en harpa och Näcken som med sina magiska krafter kan förhäxa nästan vem som helst! Världen ljuder är en variationsrik föreställning där muntliga berättelser om musikens förtrollande kraft flätas samman med vacker och svängig musik. Av och med folkmusikduon Daniel & Emma Reid samt scenberättaren Mikael Öberg.

Publiken får vara del av en rytmorkester och frivilliga får spela en aktiv roll i berättelsen samt locka fram oljud från musikerna.

Mikael Öberg är scenberättare, regissör, musiker och författare. Hans berättarstil är full av energi, fysiska uttryck och rytm. Mikael är internationellt verksam och samarbetar ofta med musiker och andra konstnärer. Daniel & Emma Reid är en hyllad folkmusikduo med stor variation på både repertoar och instrumentation. Deras signum är att alltid utrycka musikens känslor fullt ut oavsett om det är lycka, ilska eller innerlighet. De turnerar flitigt och har samarbetat med bl a symfoniorkestrar, teaterensembler och nycirkus.

Medverkande: Daniel Reid - baryton- och sopransaxofon, dragspel, röst, diverse slagverk, Emma Reid - fiol, altfiol, hardangerfela, röst, diverse slagverk, Mikael Öberg - berättare, diverse slagverk.

Målgrupp: 6 - 12 år
Datum: 23/10 kl. 10.00 + 11.30
Pris: 50 kr/elev, 2 pedagoger/klass fritt, övriga 50 kr p/p
Speltid: 45 min 
Plats: Stallet, ingång Stallgatan 7

BOKA HÄR

 

ETHNO ON THE ROAD 

Kom och träffa årets bästa unga musiker som har deltagit i det internationella världsmusiklägret Ethno, som har ägt rum i Dalarna en vecka varje sommar sedan 1990! Förmodligen världens största i sitt slag. Ethno samlar årligen nära hundra unga folkmusiker från uppåt tjugo länder. Av deltagarna kommer ungefär hälften från länder utanför Norden. Efter lägret tas de bästa ut och åker på turné. Sedan minst 10 år tillbaka har de gästat Länsmusiken och Stallet. 

Målgrupp: 10-16 ÅR
Datum: 14/11 kl. 10.00 + 13.00
Speltid: 45 min
Plats: Stallet, ingång Stallgatan 7
Pris: 50 kr/elev, 2 pedagoger/klass fritt, övriga 50 kr p/p.

BOKA HÄR

 

PETTSON & FINDUS

Pettson & Findus
Foto: Lena Jakobsson

I föreställningen som är byggd på Sven Nordqvists älskade böcker, tar musikerna och artisterna Sven Hedman och Fanny Wistrand med publiken på många av de populära figurernas roligaste påhitt. Vi är med när de tältar, fiskar gädda och försöker baka pannkakstårta. Skratta och sjung med av hjärtats lust! Sångtexter skickas ut i förväg. Blåsarsymfonikerna visar också upp alla sina instrument i ett svängigt medley.

Målgrupp: 8 - 12 år
Datum: 21/11 kl. 09.30 + 12.00
Pris: 50 kr/elev, 2 pedagoger/klass fritt, övriga 50 kr p/p
Speltid: 50 min 
Plats: Stora salen, Musikaliska

BOKA HÄR

 

JUL PÅ MUSIKALISKA

Kom i julstämning med oss!
Traditionsenligt stämmer vi upp i sång tillsammans med Blåsarsymfonikerna i härliga och finstämda klanger i julsånger från olika länder! Lilla Akademiens barnkörer får med sin sång- och spelglädje hela Musikaliska att gnistra!

Målgrupp: 5 - 9 år
Datum:
4/12 kl. 09.30 + 12.00
5/12 kl. 09.30 + 12.00
6/12 kl. 09.30 + 12.00
Pris: 50 kr/elev, 2 pedagoger/klass fritt, övriga 50 kr p/p
Speltid: 50 min 
Plats: Stora salen, Musikaliska

BOKA HÄR