Stockholmsmicken

Stockholmsmicken inbjuder till möte och samarbete med ungdomar mellan 13 – 19 år i Stockholms län som vill utöva och utvecklas inom musik. Med Stockholmsmicken startar vi ett musikaliskt utbyte mellan fritidsgårdar, ungdomshus och andra organisationer i Stockholms län med musikverksamhet för unga. Vi vill ge unga musikutövande möjlighet att bygga nätverk, utvecklas inom sitt område, visa upp sin musik och spela för en publik utanför den lokala gården eller ungdomshuset, ge ungdomar i Stor-Stockholm möjlighet att se och höra jämnåriga från andra områden, samt ge medverkande möjlighet att få inspiration och feedback från etablerade artister inom olika genrer. I projektet blandas olika musikstilar beroende på de deltagande gårdarnas inriktning. Inom projektet anordnas också musikworkshops av varierande slag.

Stockholmsmicken våren 2018 – Ett samarbete mellan Länsmusiken, fritidsgårdarna i Skarpnäcks Stadsdelsförvaltning, Ungdomens Hus i Skärholmen och Rågsveds fritidsgård.

Vårens konserter (Fri entré):
28/3 kl 18.00 Café le Croissant, Bredholmsgatan 4, Skärholmen Centrum
6/4 kl 18.00 Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks allé 25
20/4 kl 19.30 Rågsveds fritidsgård, Rågsvedstorget 3, Bandhagen

 

Masterclass i elgitarr

Stockholmsmicken bjuder in till masterclass i elgitarr! Under två hela dagar får du chansen att delta i workshops inom allt som har med elgitarrer och elgitarrspel att göra; Pedaler, elektronik, riff, solon, förstärkare, spelteknik, intonering, gitarrhistoria m.m. Som deltagare får du möjlighet att spela till liveband och delta i en "Master of the riff"-tävling med chans att vinna en pedal.

Datum: 14 - 15 april kl. 10.00 - 18.00
Förkunskaper: Goda
Ålder: Från 13 - 100
Pris: 300 kr


Anmälan till: cisela.bjorklund@musikaliska.se

Medverkande:
Filippa Nässil: Gitarrist och låtskrivare. Grundare av bandet Thundermother, som för närvarande ligger på Tysklands albumtopplista med sitt kritikerrosade tredje album. Bandet har turnerat över hela Europa, bl.a. med band som D.A.D, Michael Monroe, Danko Jones och spelat på Wacken. Sponsrad som rockgitarrist av både Gibson och Marshall i Europa.

Charlotta Andersson: Gitarrist och kompositör från Malmö som spelar i genrer som jazz/improvisation, psykedelisk rock och progressiv rock. Tvåfaldig Albin Hagström Gitarrstipendiat som driver den instrumentala rocktrion CB3 som turnerat i Europa, representerat Sverige i Nordic Jazz Comets i Berlin och supportat band som Monolord, Firebreather och Vidunder.

Andreas Rydman: Gitarrist, kompositör och producent. Spelar även Lap Steel, Weisseiborn, Dobro och Pedal Steel. 2012 släppte Andreas sitt kritikerrosade debutalbum Simply Amplify som fick idel bra recensioner i såväl svensk som utländsk press. Uppföljaren Brewha kommer juni 2018. Andreas har jobbat som professionell musiker i 20 år och har turnerat i över 40 länder och har jobbat/jobbar med många av Sveriges största artister.

Guitar poster

Conny Bloom: Gitarrist, kompositör och sångare känd från bandet Electric Boys och som gitarrist i det finska glamrockbandet Hanoi Rocks. Aktuell med en svensk solokarriär och projektet Peace Conspiracy med sångerskan Meja.

Björn Juhl: (Mad professor): Gitarrist, designer & pedalguru.

Danne Kordelius, Guitar Geeks: Gitarrnörd som har provat det mesta inom elgitarr-segmentet. Danne har 20 år i branschen och spelar även runt om i Europa, Australien samt USA med sin trio The Domestic Bumblebees sedan 2004.

Håkan Granath: Gitarrist på Kings Call, Thin Lizzy expert.
 

Beatbox-workshop

Sthlmsmicken beatbox poster

Stockholmsmicken bjuder in till workshop i beatbox! Deltagarna får bland annat lära sig om beatboxens historia:
Var kommer uttrycket "beatbox" ifrån? Hur ser beatboxingen ut i Sverige och hur kommer beatboxing se ut i framtiden? Kursdeltagarna får lära sig grunderna och det blir även scenframträdanden och battles.

Medverkande:
Svante Drake - Trummis och ”muntrummis”
Svante är muntrummisen som kan få det att låta som en hel orkester i lokalen. Det finns inget som Svante inte kan spela; pop, hårdrock, tango, reggae eller techno…
Johannes Aira - Vinnare av Sveriges första Beatbox-SM 2017

Datum: 29 april kl. 10.00 – 17.00
Plats: Stallet, Stallgatan 7 (i anslutning till Musikaliska) T-bana: Kungsträdgården

Pris: 200 kr
Anmälan till: cisela.bjorklund@musikaliska.se