Kultur och hälsa i vård och omsorg

Om Kultur och Hälsa i vård och omsorg

Kulturprogrammen tar plats på vårdavdelningar inom psykiatri, geriatrik, palliativ vård, äldreomsorg samt på barnsjukhus. Mötet med publiken – med den enskilde deltagaren – står i fokus. Programmen ska ge tröst, väcka minnen hos äldre personer med demens, skapa livsglädje bland patienter och underhålla och involvera sjuka barn.
 

Nytänkande och genreöverskridande programförslag sökes

Vi söker nytänkande – gärna genreöverskridande – programförslag och workshops inom musik, film, dans, litteratur, slöjd, konst, nycirkus och teater samt inom den nya kategorin MUSIK& (dvs. live musik & poesi, teater, dans, konst, slöjd, film, nycirkus m.m.). Det efterfrågas bland annat fler dramatiserade föreställningar och program som berättar en historia. Vi vill dessutom avspegla ett samhälle i förändring och söker därför även aktörer med annan etnisk bakgrund samt högläsning eller MUSIK& på andra språk än svenska. Överraska oss med nya programkoncept som tar vara på kulturens terapeutiska krafter eller som kombinerar olika konstformer till en helhetsupplevelse! Vi vill gärna erbjuda våra beställare kulturprogram de inte hört eller sett förr för att skapa mer omväxling och ge fler kulturaktörer en chans att få vara med. Ni som är medverkande i det aktuella utbudet och gärna vill komma med på audition uppmanas därför att söka med nytt programinnehåll eller ny programform.

Bra kvalité på programmet är ett krav. Men det är också viktigt att medverkande är förberedda på att publiken kan vara rastlös, apatisk, orolig eller okoncentrerad. Flexibilitet och lyhördhet när det gäller publiken och situationer man hamnar i är en viktig förutsättning. Ersättningar/arvoden till artister/grupper som uppträder inom Kultur och hälsa i vård och omsorg sker enligt tariffer framförhandlade med Teaterförbundet. Vi ser helst att du/ni innehar F-skattsedel eller kan fakturera via faktureringsföretag.

Audition äger rum på Musikaliska, Nybrokajen 11 i Stockholm den 28 – 31 augusti 2018. När det gäller workshops och föredrag (t.ex. inom slöjd, film, konst och kulturarv) så är audition tänkt som ett tillfälle att presentera er idé och ert arbetssätt för juryn (kallas ibland också för hearing).

Nu tar vi inte längre emot några ansökningar. Vi tackar alla som hört av sig och lämnat in programförslag! En kallelse skickas ut v 31 till de medverkanden/grupper som går vidare till audition.

Vid frågor, kontakta Kontakta Eva Maria Hux, producent och projektledare för Kultur och hälsa i vård och omsorg.  evamaria.hux@musikaliska.se