Familjekonserter på Musikaliska

Länsmusiken i Stockholm arrangerar interaktiva, spännande, roliga och lärorika musikföreställningar för hela familjen! I höst får barnen träffa en modig prinsessa och titta lite närmare på ovanliga instrument och dansa och sjunga själva. Från Danmark kommer en hisnande styltartist som möter en blockflöjtist - klassisk musik möter gycklarens värld. Inför julen kan vi ladda upp ordentligt med gnistrande julmusik och sånger som vi alla kan sjunga med i.

I augusti startar försäljningen till höstens familjekonserter. Håll gärna utkik på musikaliska.se/program-och-biljetter

Familjekonserter hösten 2018
 

Imse Vimse Mozart

En lekfull introduktion till Mozart och hans värld med Operaimprovisatörerna

Lördag 15 september kl 10.00
Från 3 år

Mozart har just vaknat upp efter en djup sömn, utmattad efter att ha varit på turné med sina vänner i 250 år! Publiken bjuds på smakprov ur Mozarts tidiga kompositioner och ensemblen framför även korta delar ur några av Mozarts operor – Trollflöjten och Don Giovanni. Efter en stund vill Mozart inte bara spela sådant han skrev för flera hundra år sedan, han vill skapa nytt! Självklart behöver han inspiration från barnen i publiken som får vara med och hitta på material till helt nya arior. Medverkande: Sara Wilén, Mette af Klint, Samuel Jarrick (sång), Gregor Bergman (piano).

Speltid: ca 40 min
Fri entré

 

Draupadis eld

Musik, berättande, mim och dans

Lördag 6 oktober kl 12.00
Stallet, Stallgatan 7
Från 3 år


Draupadi, den unga prinsessan, är en modig tjej som gillar att dansa. När hon gifter sig med fem bröder dras hon in i ett ödesdigert tärningsspel och hamnar mitt i centrum av striden mellan två släkter. Men Draupadi tar ödet i sina egna händer… Långsjö teater i samarbete med Stockholm Sangeet gestaltar en liten del av det stora indiska eposet, Mahabharata. Genom att introducera klassisk indisk musik och instrument och blanda det med berättande, mim och dans växer en interaktiv föreställning fram som hyllar både indisk musik och kultur ur ett svenskt vardagsperspektiv för barn.  I föreställningen spelar Stian Grimstad sitar, Moa Danielson santoor och slagverk och Maria Magdolna Beky Winnerstam berättar, dansar och mimar inspirerad av indisk klassisk dans och hiphop. Efter föreställningen ingår en workshop med musik och dans.

Speltid: ca 35 min + ca 20 min workshop
Biljetter: Barn 60 kr/vuxna 100 kr

 

Höga flöjten

Blockflöjt och styltor i ett magiskt möte

Lördag 20 oktober kl 12.00
Clara Schumannsalen
Från 5 år

Välkomna in i ett magiskt rum fullt av stora känslor och små berättelser! Här möts två avlägsna världar – den klassiska musikens och den kringvandrande gycklarens. I gränslandet som uppstår ryms både högt och lågt, allvar och komik, tack vare två skickliga artister. En solist på blockflöjt och en artist på styltor syr ihop en väv av virvlande blockflöjtstoner och hisnande akrobatik. Repertoaren sträcker sig lika långt som styltorna är höga, från1400-talets gycklarmelodier via 1700- och 1800-tal, till vår tids musik. Allt paketeras på ett nytt och fantasieggande sätt i närkontakt med en hänförd publik och avrundas på gycklarvis med ringdans och sång. Medverkande: Marit Ernst Bock (blockflöjt) och Signe Gravlund Thomsen (styltor).

Speltid: ca 40 min
Biljetter: Barn 60 kr/vuxna 100 kr

 

Jul på Musikaliska

En magisk julkonsert för alla åldrar

Lördag 8 december kl 12.00 och 14.00
Stora salen
Från 3 år


Vi lovar mycket jul på 45 minuter. Sjung med i de välkända julsångerna, lär känna blåsorkesterns alla instrument och dess klanger, hör julsånger från olika länder! Dirigenten och ciceronen Per-Olof Ukkonen guidar publiken sinnrikt och humoristiskt genom musikens och julens tongångar. Elever från Lilla Akademien, som är en profilskola med musik, får med sin sång- och spelglädje hela Musikaliska att gnistra. Medverkande: Blåsarsymfonikerna, elever i årskurs 4-6 från Lilla Akademien. Dirigent och ciceron: Per-Olof Ukkonen.

Speltid: 45 min
Biljetter: Barn 75 kr/vuxna 125 kr