Familjekonserter på Musikaliska

Länsmusiken i Stockholm arrangerar interaktiva, spännande, roliga och lärorika musikföreställningar för hela familjen! Nedan kan du läsa om  alla kommande familjekonserter. Biljetter bokar du enklast via musikaliska.se/program-och-biljetter
 

Kompani Kläng

Tidsfördriv - En lekfull föreställning med musik & akrobatik
Lördag 10 februari kl 13.00


Från 3 år. Allt är tråkigt, det finns ingenting att göra. Men vad är det som låter? Leken verkar ha försvunnit, men dyker plötsligt upp på oväntade ställen. Så typiskt leken. Med nyskriven livemusik och lekfull akrobatik lyfts vi in i en värld där allt handlar om att hitta leken. Fantasin bubblar, musiken hjälper till och överraskningarna får akrobatiken att stå på huvudet i sökandet efter leken i lådan! Kompani Kläng är ett cirkus- och musikkompani som leker med akrobatiken och musiken.
Medverkande:
Niklas Barnö - trumpet
Love Meyerson - dragspel
Britta Wålstedt - akrobatik
Signe Veinholt – akrobatik
Biljetter: Barn 75 kr/vuxna 125 kr
 

Blåskvintettfamiljen - En interaktiv föreställning med allsång & instrumentprovning
Lördag 10 mars kl 13.00


Från 3 år. Klassisk konsert med musik i olika stilar av bland annat Haydn, Piazzolla och Gershwin. Barnen lotsas genom programmet av ciceronen Staffan Eriksson som också presenterar blåskvintettens instrument; flöjt, oboe, klarinett, fagott och valthorn, tillsammans med musikerna. Vi får också stifta bekantskap med en benlös hund och sjunga svängiga allsånger tillsammans med blåskvintetten. Efter konserten bjuds barnen in att prova på att spela instrumenten.
Medverkande: Blåskvintettfamiljen ur Blåsarsymfonikerna
Biljetter: Barn 75 kr/vuxna 125 kr
 

Mallku och Lulli - Sagan om den stora kondoren & den lilla kolibrin
Lördag 14 april kl 13.00


Från 3 år. Den lilla kolibrin, Lulli ger sig ut på äventyr för att utmana den stora kondoren, Mallku, i en tävling vid Titikakasjön. Vem kommer först till Solen? Titikakasjön ligger mellan Bolivia och Peru vid de höga bergen Anderna. I den första delen i denna musikföreställning berättas en spännande saga suggestivt ackompanjerad med folkmusik från Anderna. I andra delen får barnen sjunga enkla sånger, röra sig och dansa till medryckande musik och indianska rytmer. Föreställningen aktualiserar känslor och frågor, bland annat: Hur tar vi hand om Moder jord? På vilka sätt kan vi hjälpa varandra fast vi är olika? 
Medverkande: Gruppen Khala Uma
Biljetter: Barn 60 kr/vuxna 100 kr