Länsmusiken i Stockholm arrangerar interaktiva, spännande, roliga och lärorika musikföreställningar för hela familjen! I höst får barnen följa med på en resa till 1600-talets Italien och träffa ett teatersällskap, de får sjunga med i de omtyckta sångerna med texter av Lennart Hellsing och inför julen bjuds de på gnistrande julstämning och allsång tillsammans med Blåsarsymfonikerna. Mer information om konserterna hittar du på musikaliska.se/program-och-biljetter


Familjekonserter under hösten 2019

 

En hyllning till Lennart Hellsing

Illustration på Herr Gurka
Illustration: Poul Ströyer

Krakel Spektakel och Kusin Vitamin
Lördag 12 oktober kl. 12.00
Från 3 år

I samband med att Lennart Hellsing skulle ha fyllt 100 år 2019, hyllar vi honom med pärlor från hans stora textskatt. Vi får höra både kända och okända sånger som t ex Sipa Lipa Lakritspipa, Ticke Tack och Lappricka pappricka. Några av Sveriges främsta jazzmusiker medverkar tillsammans med elever från Danderyds Kulturskola och barnkörer från andra delar av länet.

Speltid: ca 40 min
Biljetter: Barn 90 kr/vuxna 150 kr

 

Jojjes bästa barnlåtar
 

Illustration på Kalle från programmet Kalles klätterträd
Illustration: Olof Landström

Söndag 13 oktober kl. 14.00
Från 5 år


Jojje Wadenius framför sina barnvisor med texter av Barbro Lindgren, Kenneth Gärdestad och Olof Landström. Musiken är i centrum med en blandning av finstämdhet och lite galenskap, som manar till eftertanke. Föreställningen bygger på klassiska låtar som Mitt lilla barn, Min mask, Jag är det fulaste som finns och Kalles klätterträd.

Speltid: ca 40 min
Biljetter: Barn 90 kr/vuxna 150 kr

 

Fågeln som flög mot solen
 

Hand och fjädrar i närbild
Foto: Leia Larsen

Vässa klorna! Putsa fjädrarna!
Söndag 17 november kl. 12.00 på Stallet, Stallgatan 7
Från 3 år

Följ med på en sagoresa där djuren har huvudrollen i berättelser om äventyr, nyfikenhet, rädslor, mod och ofta om deras starka vänskap med människan. Genom indisk klassisk dans, mim, rytmer och nykomponerad musik på stränginstrumentet santoor gestaltas sagor som härstammar från både indisk och nordisk mytologi.

Speltid: ca 40 min
Biljetter: Barn 75 kr/vuxna 120 kr

 

Pettson och Findus på äventyr med Blåsarsymfonikerna
 

Pettson och Findus
Foto: Tove Larris

Söndag 23 november kl. 12.00 & 14.00
Från 3 år.

Följ med Pettson och Findus på några av deras roligaste påhitt! Vi får vara med när de tältar, fiskar gädda och försöker baka pannkakstårta. Föreställningen är byggd på Sven Nordqvists älskade böcker och musikerna och artisterna Sven Hedman och Fanny Wistrand är Pettson och Findus.

Speltid: ca 40 min
Biljetter: Barn 75 kr/vuxna 120 kr

 

Jul på Musikaliska
 

Barn utklädda till möss


Lördag 7 december kl. 12.00 & 14.00
Från 3 år.

Julen på Musikaliska är magisk. Här får du sjunga med i kända och okända julsånger från olika länder tillsammans med Blåsarsymfonikerna och barnkörer från Lilla Akademien! Dirigenten och ciceronen Per-Olof Ukkonen guidar publiken humoristiskt genom julens alla tongångar.

Speltid: ca 40 min
Biljetter: Barn 90 kr/vuxna 150 kr