Orkesterfestival 10–12 november 2017

 

Orkesterkurs för unga instrumentalister som under en intensivhelg vill spela i en orkester tillsammans med professionella musiker på högsta nivå. Spela i kammarorkester, blåsorkester och symfoniorkester med spännande repertoar från olika tidsepoker. Kursen innehåller seminarier, workshops och framför allt repetitioner, både i den stora orkestern men också i mindre grupper/sektioner under ledning av drivna orkestermusiker och pedagoger.

Kursen avslutas med en festkonsert söndag 12/11 kl. 16.00 med ett stort festprogram med bland annat Edward Elgars Enigma Variations. Antalet platser är begränsat så anmäl dig  så fort som möjligt. Grundlig förberedelse behövs – man måste kunna sina stämmor innan kursen börjar.

Målgrupp: 15–23 år, alla symfoniorkesterinstrument
Datum: 10–12 november 2017 (fredag eftermiddag t.o.m. söndag kl. 18.00)
Plats: Musikaliska/Nybrokajen 11, Stockholm
Pris: 500 kr (inklusive fika)
Instruktörer: O/Modernt Kammarorkester, Blåsarsymfonikerna, Lilla Akademien m.fl.
Dirigent: Hugo Ticciati
Anmälan: senast 15/9 2017 till lena.jakobsson@musikaliska.se. OBS! I samband med anmälan skickas en kort videoinspelning in med valfritt musikstycke/verk.


Kursen arrangeras av Länsmusiken i Stockholm, Blåsarsymfonikerna, O/Modernt Kammarorkester och Lilla Akademien. Ett detaljerat program presenteras i september.