Familjekonserter - Våren 2017

Vänligen notera att dessa konsertdatum passerat.

Plupp - En av de osynliga på fjället - Från 5 år
Plupp bor i fjället, i närheten av Blåvattnet, tillsammans med sina vänner hermelinen Tjeskie och fjällämmeln Slamma. Plupps hår är blått som barfläckarna om våren och hans gula halsduk vajar i träden om hösten. Många som inte kan se honom, tycker det ser ut som höstlöv som vajar. Men vi vet bättre. Föreställningen är baserad på Inga Borgs barnböcker om Plupp. Det blir Sverigepremiär på denna ”jojkikal” på samernas nationaldag 6 februari.

Illustration: Inga Borg

Medverkande:
Marte Fjellheim, Hilde Stensland och Nils Rune Utsi
Musiker: Stefan Widmark och Thomas Nyqvist
Libretto: Cecilia Persson. Musik: Frode Fjellheim.
Regissör: Haukur Gunnarsson
Speltid: Ca 40 min
Biljetter: Barn 75 kr, vuxna 125 kr

Produktionen är ett samarbete mellan Estrad Norr i Östersund och Åarjelhsamien Teatere i Mo i Rana genom ett EU Interregionalt nord/sapmi projekt. Världspremiär i Norge 29/10 2016.

Sagan om det prickiga snabeldjuret  - Från 3 år
En ny musikal för barn som bygger på boken med samma namn av Mette Geiger Fischer. Snabeldjuret har glömt bort vem han är och vart han bor, men möter nyckelpigorna som hjälper honom att hitta hem till Dagolandet. Publiken får följa med in i en färggrann sagovärld och hjälper nyckelpigorna med rytm och dans att orka gå hela vägen.

Foto: Gunilla Bergerham

Medverkande: Mette Geiger Fischer, Martin Redhe Nord, Sandra Oxenryd
Manus och sångtexter: Gunilla Bergerham och Johan Briggert
Speltid: ca 40 min
Biljetter: Barn 75 kr, vuxna 125 kr

Sånger om knoppen och kroppen - Från 4 år
Kroppen är temat för denna konsert, där elever från Danderyds Kulturskola medverkar tillsammans med professionella jazzmusiker under ledning av Christian Spering, en av Sveriges främsta basister. Vi får bland annat uppleva harpspelande barn, en stor barnkör, stråkorkester och en dansgrupp. Publiken får också vara med i sång och rörelse. Foajémusik startar i Clara Schumann-salen kl 11.30. Efter konserten finns det möjlighet att prova på harpa och stråkinstrument.

Medverkande: Christan Spering med jazzensemble, orkestern Uppstråket m fl elever och pedagoger från Danderyds Kulturskola
Speltid: ca 40 min
Biljetter: Barn 75 kr, vuxna 125 kr

Mitt lyckliga liv - Från 5 år
Mitt lyckliga liv är baserad på den hyllade barnboken av Rose Lagercrantz. Dunne har längtat efter att börja skolan i hela sitt liv.

Illustration: Eva Eriksson

Men när det äntligen är dags blir hon knäsvag – tänk om hon inte får någon kompis! Föreställningen handlar om vad som är en bra kompis, rädslan för att vara ensam, olycklig, om skolan, hur en liten flicka kan vara så väldigt, väldigt stark och hur det är att vara alldeles FÖR lycklig. Publiken får höra nyskriven musik som blandar klassiskt med elektroniska ljud och slagverk, vackra akustiska låtar och medryckande sånger.

Medverkande: Sara Jangfeldt, sång, Jessica Bäcklund, sång, David Härenstam, gitarr, Malin-My Wall, fiol.
Libretto: Rose Lagercrantz
Musik: Stefan Klaverdal Regi: Hugo Hansén
Speltid: Ca 40 min
Biljetter: Barn 75 kr, vuxna 125 kr

Till havs med bröderna Sjöström - Från 2 år
Två sjömän i sina bästa år ser tillbaka på livet till havs med hjälp av en magisk seglarsäck full av minnen. Musik som svänger blandas med sång, dans och en hel del humor. En interaktiv föreställning som uppmanar till att göra det man verkligen vill, innerst inne. Vi får höra nykomponerad musik och välkända sånger från bland annat Pippi Långstrump och Lejonkungen.

Medverkande: Andreas Bjärnlind, sång, Nils Närman Svensson, sång och guitalele, Gustav Karlberg, sång och slagverk.
Musik: Nils Närman Svensson
Speltid: Ca 35 min
Biljetter: Barn 60 kr, vuxna 100 kr

Ensemble Yria
Foto: Sinduda

Nära dig – Ensemble Yrias Musikäventyr för dig och din bebis! 0-18 månader
Ett rytmiskt musikäventyr för många sinnen. Färgglada och trollbindande upplevelser lockar till bubblande skratt och förundran – dansa, ramsa, sjung och gunga med ditt barn eller luta dig tillbaka och njut. Var nära varandra i en lekfull och vacker klangvärld, skräddarsydd för de allra yngsta och deras vuxna. En närmast magisk stämning sprider sig när 100 bebisar lyfts upp samtidigt av sjungande vuxna.