Åsa Jäger och Blåsarsymfonikerna

Nyårsgala - Wien så in i Norden

Passerad föreställning

Datum: lördag 30 december

Tid: 15:00

Lokal: Stora salen

Pianisten Astri Aareskjold
Astri Aareskjold


Innan konserten, kl.14.15 arrangeras foajémusik i Clara Schumannsalen. Pianisten Astri Aareskjold framför Robert Schumanns ur Carneval opus 9 och Alexandr Scriabins Sonat nr 4 opus 30.

 

 

Fira på Musikaliska innan nyårsklockan ringer. I kristallkronans sken bjuder Blåsarsymfonikerna på elegant wienermusik och nordiska guldkorn samt opera och operett. Solist är den unga sopranen Åsa Jäger. Orkestern är på bubblande gott spelhumör.
 

Medverkande

Åsa Jäger, sopran
Blåsarsymfonikerna
Dirigent: Christoffer Nobin
 

Ur programmet:

Hans Christian Lumbye  - Champagnegalopp

Johann Strauss d y - Ouvertyr till Läderlappen

Richard Wagner - Dich teure Halle   ur Tannhäuser

Jacob GadeTango Jalousie

Emmerich Kálmán - Sylvas entrésång ur Czardasfurstinnan

Lili Boulanger - D’un matin de printemps

Liana Svensson -Nybrokajenvalsen

Johann Strauss d y - An der schönen blauen Donau

 

Åsa Jäger

Åsa Jäger är en ung dramatisk sopran, baserad i Stockholm men född och uppvuxen i Holmsund utanför Umeå. Hon studerade vid Operahögskolan i Stockholm och tog examen med högsta betyg i juni 2015. Under sin tid vid Operahögskolan sjöng Åsa roller som Donna Elvira i Mozarts Don Giovanni, Sieglinde i Wagners Valkyrian, Desdemona i Verdis Otello och Tosca i Puccinis opera med samma namn. I sin slutproduktion på Operahögskolan, sjöng Åsa rollen som Ava i Andreas Halléns opera Waldemarskatten.

Åsa har fått flera prestigefyllda utmärkelser, bland annat Anders Walls Girestastipendium och Svenska Wagnersällskapets Bayreuthstipendium 2015. Samma år deltog Åsa, som enda svensk, i den internationella sångtävlingen för Wagnerröster (Wagnerstimmen). Av fler än 100 sökande, blev hon  en av 17 som kvalificerade sig till semifinalen.

Åsa har en stor repertoar av svenska romanser och tyska lieder, inklusive Strauss Vier letzte Lieder och Wagners Wesendonck-Lieder. Hon uppträder regelbundet och i nära samarbete med olika pianister.

I juni 2016 var hon en av finalisterna i Wilhelm Stenhammar International Music Competition, och framträdde då tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester.
 

Speltid

2 tim inkl. paus
 

Biljetter

195 - 395 kr (i biljettpriset ingår även ett glas mousserande vin)


Konserten ges även den 31/12 kl.14.00 och 17.00