Lauri Metsvahi Foto: Christopher Hästbacka

Djentophonic Ensemble: Lauri Metsvahi - Recital

Passerad föreställning

Datum: fredag 16 februari

Tid: 20:00

Lokal: Stora salen

Musikstilen metal med den progressiva undergenren djent i helt ny tappning med slagverksvirtuosen Lauri Metsvahi. Delikata vibrafonklanger, mäktiga bastrummor och feta ackord på marimban ger genren en helt ny form med häftiga klanger och pulserande rytmer. Arrangemang av Lauri Metsvahi.  

Konserten är en del av den internationella festivalen Percussion Plus som i år äger rum i Stockholm 14–18/2. Där möts slagverkselever och lärare från högskolor i både Norden och Baltikum för seminarier, konserter och instrumentutställningar samt för att ta pulsen på slagverksvärldens snabba utveckling.

För att läsa mer om festivalen, besök kmh.se/konserter---evenemang/alla/percussion-plus-festival-2018.html

 

Medverkande

Lauri Metsvahi

 

Lauri Metsvahi  

Lauri Metsvahi,  f. 1988, började sin musikerutbildning i Tallinn Musikgymnasium där han gick ut cum laude år 2008 med klassiskt slagverk som huvudinstrument. Sedan 2011 studerar Lauri på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm där tog han sin masterexamen i orkesterslagverk år 2015 och nu studerar nu på avancerad påbyggnadsnivå i kammarmusik- och solistinriktningen. Sedan oktober 2016 arbetar Lauri som slagverkare i Blåsarsymfonikerna i Stockholm. Lauri frilansar ofta med Kungl. Filharmonikerna, Gävle Symfoniorkester, Västerås Sinfonietta och Sveriges Radios Symfoniorkester. Lauri har ocksåverkat i Estlands främsta slagverksensemblen PaukenfEst och i nutida musik gruppen YXUS Ensemble.

 

Speltid

ca 60 min

 

Biljetter

100 - 200 kr