Radiokören Foto: Kristian Pohl

Blåsarsymfonikerna: Förklädd Gud – Försommarkonsert med Radiokören

Passerad föreställning

Datum: torsdag 14 juni

Tid: 18:00

Lokal: Stora salen

När försommaren är som ljuvast bjuder vi på en älskad svensk klassiker! Dreamteamet Radiokören & Blåsarsymfonikerna tar sig an Andrea Tarrodis bearbetning av Lars-Erik Larssons Förklädd Gud. Musik också av bland annat Hilding Rosenberg, Wilhelm Stenhammar och Lili Boulanger.
 

Medverkande

Lisa Carlioth, sopran
Mathias Brorson, baryton

Therese Brunnander, recitatör
Radiokören
Blåsarsymfonikerna
Dirigent: Andreas Hanson
 

Lisa Carlioth

Lisa Carlioth
Lisa Carlioth, sopran

Lisa Carlioth har en sällsynt förmåga att ge liv åt komplexa kvinnogestalter och beröra människor med sin innerliga, skimrande  lyriska sopranröst. Efter att tidigare varit knuten till Staatstheater Oldenburg i Tyskland där rollerna blivit många under åren, har hon numera sin bas i Sverige. Som första roll efter hemkomsten till Sverige sjöng Lisa Amelia i Folkoperans uppsättning av Maskeradbalen. Bland övriga roller i Sverige kan nämnas Alice Ford i Läcköoperans uppsättning av Falstaff. Under denna säsong är Lisa aktuell som Sonja Schlesin på Folkoperan i Stockholm med reprisen av Satyagraha av Philip Glass. Produktionen, som är regisserad av Tilde Björfors, handlar om den unge Mahatma Gandhis tid i Sydafrika och ska även gästspelas i New York 2018.
 

Mathias Brorson

Mathias Brorson
Mathias Brorson, baryton

Mathias Brorson är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är sen 2003 medlem i Radiokören. Mathias är ofta anlitad som solist i oratorier runt om i landet och har också sjungit på Kungliga Operan och Drottningholms slottsteater.
 

Therese Brunnander

Thérèse Brunnander tillhör Dramatens fasta ensemble.Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1987-1990. Därefter arbetade hon vid Boulevardteatern i Kristianstad samt Folkteatern i Gävleborg. På film har Thérèse bland annat medverkat i Lukas Moodysons Tillsammans samt i Ingmar Bergmans Trolösa i regi av Liv Ullman.

Sedan 1992 är hon knuten till Dramaten. Här har hon bland annat medverkat i Drottningens juvelsmycke,

Therese Brunnander
Therese Brunnander, recitatör

Muntra fruarna i Windsor, Jane Eyre, Hantverkarna, Inferno, Brev från Eric Ericson. Spöksonaten, Ett dockhem, Titta livet! - en lek och Necronomicon.Therese tilldelades O'Neill-priset 2014. Therese är aktuell som den ryska 1900tals-poeten Marina Tsvetajeva i pjäsen Fenix av Ann-Sofie Bárány, regi Suzanne Osten. Premiär på Bergmanfestivalen i augusti.
 

Radiokören

Radiokören är ensemblen som tar ut riktningen för andra att följa. I över 90 år har de förvaltat den svenska a cappella-traditionen och det legendariska klangidealet som Eric Ericson skapade på 1900-talet och bjuder samtidigt på en framåtsträvande och kulturellt mångsidig repertoar från tidig musik till helt nyskrivna verk. Körmedlemmarnas förmåga att växelvis sjunga solistiskt och i nästa stund smälta in i körens tätt sammanvävda klang skapar ett instrument som har kallats en av världens bästa körer. Över hela världen prisas deras inspelningar och konserter och med sin chefsdirigent Peter Dijkstra fortsätter de ständigt att utvecklas.

För att läsa mer om Radiokören, vänligen besök radiokoren.se.

 

Program

Hilding Rosenberg - Ouvertura Piccola (SLBS)                                                                 
Hilding Rosenberg - Järnålder (SLBS/RK)                                                                            
Åke Malmfors - Månsken (RK)                                                                                 
Alban Berg/Gottwald - Die Nachtigall (RK)                                                                        
Lili Boulanger - D’un matin de printemps (SLBS)                                                 
Lili Boulanger - Vielle priére bouddhique (SLBS/RK)                                            

PAUS

Lars-Erik Larsson - Förklädd Gud
             
                                                                       

Speltid

2 tim. inkl paus (med servering)
 

Biljetter

100 - 200 kr